• Post 3

Pages

  • twitter
  • facebook
  • rss

Jom Singgah Butik On9 Cik Ira

Welcome / Selamat Datang Ke

Followers

Thursday, August 6, 2015

Pengalaman Baby No 2


Salam...

Baby dh 3bulan baru nak story pengalaman mengandung 2nd baby...

Pregy 2nd baby ni mcm kejap je...sb apa?? Sb baby dh 4bulan dlm perut baru tau kata pregy lg...mcm wow best nye xterasa bawa perut 9bulan n perlu tunggu lama nak junpa baby..nasib time p buat buku pink dpt nurse baik so xde la nk kena puaka..

So 2nd baby ni shopping pn dkt 7 bulan baru start sb 1st pikir baby boy brg abg sulong ada lg n masih elok2 sb beza 2thn je..and scan xnampak2..setiap kali scan doc kata rambut lebat..tanya jantina dia kata baby asyik gerak..

So terus decide nk buat 4D..trs jadi excited sb 1st baby xde buat semua ni..selalu org akan buat  1st baby ni terbalik 2nd baru google2 harga n tempat..tp time scan baby tido plak n doc kata baby kerut muka marah ganggu dia tdo

Tapi xpaham pn nak tengok yang pandai tengok mata hidung mulut..agak2 boy or girl???

Macam 1st baby juga xtahu actual date baby berapa bulan...sebab lampu merah gelong...so doc ukur size baby..and still ada diabetis time pregy..so 2 minggu sekali kena check gula..cucuk jari sampai lebam and terus dpt date special yg xboleh request n xboleh lebih untuk deliver baby..maka 27 Apr 2015 wajib deliver baby n 26 apr 2015 wajib check in

26 apr 2015 kena paksa diri n serah diri hidup2 dkt hospital..sedih sgt time nk g hospital..sbb pikirkan abg sulong yg xpernah ditinggalkan..mmg dlm hati dah luluh cuma pada zahir mengalir air terjun time nak melangkah keluar kereta

Macam biasa harus check in lewat2 sb malas nak mendu dlm ward lama2..dlm pkl 4 baru gerak g hospital dgn berteman kn husband..abg harith(abg sulong)..baby dlm prt..mcm biasa kena check berat..urine.. chck jtg baby la..bukaan la..tengok2 time tu dh 3cm mcm tu..trs doc tanya nk chck in laboar room or ward..trs cuak ckp xpe kita msk ward dulu..settle semua dlm pkl 7 juga..so tinggal la keseorangan dlm ward dgn time tu ward full terpaksa dok atas katil extend yg kecik molek je..


Menu diatas bukab menu hospital ye..ni menu org mengidam..So lepas dh dpt yg diidamkan(coconut shake/manga harum manis/pulut durian) so anugerah baju pink yg dpt..

nasib hospital tu dpt tenet wlpn slow yg amat tp blh la hilangkan kebosanan..kesedihan teringat dkt abg harith..apa la dia buat sorg2 mlm ni ..terus whatsapp husband tanya anak buat apa..sat2 wa lg..sedihkan bila tengok gambar ni..lagi laju air mata berjujuran πŸ˜‚


Dalam pkl 10.30 mlm mcm tu tetiba rasa pelik..trs buat2 g toilet..sekali tgk dh ada tanda..terus g jumpa nurse dkt situ..diorg chck bukaan lg dh 4cm terus diorg suruh g labour room..nasib dpt nurse baik siap kata xpa awk balik makan minum bg ada tenaga..simpan brg2 berharga..pack brg nk msk labour room..n call husband kata nk p labour room dh

Dlm pukul 11 diorg tolak g labour room.. merasa naik wheel chair...igt lagi bilik no 5..pada masa sama ada pesakit lain bilik no 4..yg xbest time tu doc muda2 yang handle..mcm xreti sangat buat keje..sb apa nak cucuk drip xpandai..nak pecah air ketuban xpandai..mcm bahan eksperimen plak..dlm pkl 12 pagi tu dh mcm semakin memuncah bukaan dh 7cm..sekali doc muda2 ni kata bacaan jantung baby dh xcantik terpaksa oprate lagi...adoii punah harapan nak try normal πŸ˜’πŸ˜‚

Yg best serentak dengan bilik no 4 tadi bacaan jantung baby dia pn xelok n time kita tengah sakit diorg dok buat kalut..kita yg sakit bertambah gerun n main tolak sana sini nk tolak p OT bilik 4 or 5 dulu..kjp2 kata bilik 5 kjp2 bilik 4..mcm nk jerit je..bodo la aku sakit weiii

Mcm biasa sblm masuk  OT diorg akan panggil husband terang mcm2 n buat org yg dgr lagi gerun..sign surat2..lepas tu di tolak dlm kesejukan ke OT keseorangan..mcm biasa kena cucuk ubat bius dkt tulang blkg alhamdulillah xrasa sakit mcm 1st dulu..yg xbest 2nd oprate ni sakit sgt2 mcm urat prt nk tercabut xmcm yg 1st xrasa apa2...n yg 2nd ni siap dgr bunyi gunting..so scary😨

Tp 2nd baby rasa lama sgt dok dlm OT sb dpt doc yang sopan santun buat kerja..sbb jahitan dia cantik sgt2..yang xbest siap mengigil kesejukan..sampai lepas operation nurse pakaikan hot blanket still mengigil...pukuk 1.38am 27 april 2015 maka lahirlah puteri kesayangan abi & ummi..terpaksa la stay 4hari...4 hari rasa mcm seminggu je..dok kira2 nak balik peluk abg harith..nk tgk riaksi dia mcm mana

Ni la wajah baby 4 hari terpaksa bertapa dlm ward yg btl2 crowded sgt2..yg 1st baby selesa sgt..dengan perangai nurse yg semua kita buat xkena..kalau yg dpt nurse nulut puaka kena kebalkan hati je..kalau x sama2 jadi puaka...yang sedih sgt husband xdpt nak melawat time dlm ward kali ni sb time wife chck in masuk ward si husband kena chicken pop..hospital plak budak 12y xboleh naik ward..kesian abg harith 4hari xjumpa ummi.terus terasa kurang kasih sayang..nasib dpt mertua n adik ipar yang baik2 sudi tlg mai jaga n adik ipar stay dkt hospital 4hari juga..terima kasih sgt..xterbalas jasa..

Abg harith yang mula2 malu jumpa ummi yang 4 hari xjumpa..n muka excited dapat baby..sampai skrg dia Mcm geram dkt baby

Alhamdulillah 2nd baby xde kuning langsung tp kena p ambil drh untuk check sb nurse yang dtg melawat rumah kata baby mcm kuning

Inilah wajah putri kesayangan ummi & abi..adik kesayangan abg harith


Monday, April 13, 2015

Counting...2 weeks to gi

Salam.....

Wah dah hampir setahun xbising2 dkt blog sekali muncul counting....

nak kata counting naik pelamin dah 3 tahun naik pelamin...

Insya'allah..doakan saya supaya berada dalam keadaan sihat sentiasa...

27 april 2015 tarikh keramat setelah hampir nak masuk 2tahun juga tak rasa sakit...harap2 kali ni dipermudahkan

2015 insya'allah kami ber4 pula...amin


Baby sebek sb dok tdoq Dr kacau suruh bangun...mcm muka abg long bila sebek




Sunday, August 17, 2014

Raya 2014


Salam aidilfitri...

Walaupun dah masuk hari ke 21 kita sambut aidilfitri kan.. baru sibuk nak buat entry raya...

Tahun 2 kami beraya bertiga suami..saya...baby boy...Tahun lepas dalam pantang kau...org makan ketupat bagai saya makan hati jew..

Tahun 2014 tema color purple...sekali nah tahun ni ramai plak pilih purple....dah macam boria raya kali ni.

Turn kali ni my hometown..padahal 10minit je rumahku dgn rumah mertuaku..so xde feeling bila dgr lagu raya...

Bergambar ber2 sementara tunggu si suami pulang untuk bermaaf-maafan

My kurung moden + my baby baju melayu by niena couture.. my lace n pearl + tudung by incik kesayangan daku...suami ku terchinta 😍😍

Nah nak tgk wife dia berseri2 pagi raya katanya...sanggup tido pkl 6pg...bgn pkl 7.45...tak πŸš‘πŸš‘πŸš‘ kepala...hebat suamiku

Cantik kan my kurung moden pendek berlace + pearl-manik  & shawl peach color


Lama btol tunggu incik suami ku pulang nak bermaaf-maafan..rupa2nya masjid yg suami ku p solat raya ada buat solat sunat utk MH17..

Raya tahun ni cuma ada pn.ira family + adik bongsu ku..yang lain semua rumah mertua...so xmeriah sgtπŸ˜‚πŸ˜€

Sampai2 trs tunggu turn nak bersalam2...bagi si kecik salam dulu..lps si kecik salam dia trs minta duit dkt wan..nk minta sgt wan bg rm1 jer dulu sb rm1.jer ada sblh wan utk bdk2 yang dtg beraya



Si kecik buat muka bosan sb dh siap lama dok dlm rumah xjalan2...tengok muka monyok xmau senyum sambil pegang duit raya wan bagi tadiπŸ˜†


Sebelum keluar g raya kita buat acara wajib..bergambar 1 family...sikit kan family saya tahun ni...

Tren raya tahun ni semua dok pegang kayu mop aka monopod...nasib saya xde monopod cuma ada kayu mop ja dkt dapur..hahaha...


Sebelum2  ni kalau raya blah family saya kami akan tawaf rumah2 mak2 sedara dgn mydad skli secara konvoi tp my dad xsihat plak sebelum raya hari tu..so alang2 kita tunggu yang lain balik kita p ramai2..

Jadi pikir mana baik maka bg cdgn ajak husband join fmly dia g beraya dkt kpg dia dulu raya ke3 baru kita tawaf blah saya plak

Jom berselfie tanpa kayu mop




My baby kebosanan sb sampai rumah satu lagi pon tunggu lama xkluar2...nah dia kasi guling2 atas karpet tanda dah bosan


Sampai dkt kampung dalam pkl 2 maka time tu kita menambah berat badan dlm rumah dulu sblm.ramai2 buat acara wajib kalau balik kampung bapak mertua ku..bergambar di tepi sawah...

Gambar bawah abi n ummi tgh disebalik tabir..tgh siap my baby yg comot nomot



My family utk raya 2014...masing2 dah comot sb dah nak senja time ni..xde.makna nak tempek makeup lg..snap saja apa yg ada time tu..nanti dlm gambar xla.nampak.pon jerawat


Last sekali family husband ku...family depa besaq....yg penting dlm gambaq ni ada ramai baby....cekira berapa baby yg ada...




Spca_logo
Related Posts with Thumbnails